

طلاق توافقی در دوران عقد
طلاق توافقی در دوران عقد موسسه حقوقی اسوه عدالت با وکلای مجرب در خدمت شماست .
طلاق توافقی
طلاق توافقی را میتوان معادل (uncontested divorce) در نظر گرفت چون طرفین در مورد همه چیز توافق دارند همچنین معادل (no fault divorce) در نظر گرفت چون در آن هیچیک از طرفین مقصر قلمداد نمیشود.
در طلاق توافقی، در خصوص حقوق مالی زن مانند مهریه، جهیزیه و… مسئله حضانت و ملاقات فرزندان با توافق و تفاهم طرفین تصمیمگیری میشود
و این توافق در حکم دادگاه ثبت میشود و ضمانت اجرای قانونی پیدا میکند.
منبع: ویکی پدیا
طلاق توافقی در دوران عقد چگونه است؟
نکته : منظور از دوران عقد و نامزدی دورانی است که زن و شوهر هنوز رابطه ی زناشویی برقرار نکرده اند.
نکته: هنگام طلاق توافقی در دوران عقد مهریه ای که زوجین در زمان عقد تعیین کرده اند نصف خواهد شد ، خواه از طرف مرد برای طلاق توافقی اقدام شود و خواه از طرف زن برای طلاق توافقی اقدام شود.
اما ممکن است زوجین در زمان عقد با هم توافق دیگری کرده باشند.
مثلا زن در همان ابتدا مهریه اش را بخشیده باشد .
یا زن در مقابل حق طلاق مرد مهریه اش را ببخشد.
نکته مهم: همانطور که میدانید طلاق توافقی طلاقی است که زن و شوهر با هم تصمیم می گیرند و با هم به توافق می رسند و در خصوص مهریه هم همینطور است و این توافق برای طلاق توافقی در دوران نامزدی هم برای دادگاه مهم است و براساس آن عمل خواهدشد.
توجه توجه: اگر زوجه می خواهد مهریه خود را برای طلاق توافقی ببخشد حتما دقت شود که وقتی به قاضی یا قسمت مشاوره دادگاه برای طلاق توافقی مراجعه می کند بگوید که “زوجه کل مهریه استحقاقی را در قبال طلاق بذل می نماید نه کل مهریه القباله (چیزی که در سند نکاحیه نوشته شده است) ” همانطور که در بالا گفته شد فقط نصف مهریه حق زن باکره می باشد.
نکته مهم: اگر طلاق توافقی در دوران عقد انجام شود و رای طلاق توافقی صادر شود و زن دوشیزه باشد بعد از ثبت طلاق در دفتر خانه ، زن حق طلب مهریه ای را که بذل کرده را ندارد.
نکته: زوجین پس از طلاق توافقی در دوران عقد در صورتی که زوجه دوشیزه باشد زمانی که طلاق توافقی را ثبت کردند میتوانند به اداره ثبت احوال مراجعه کنند و شناسنامه جدیدی را بگیرند که اسم همسر قبلی و طلاق از آن در آن شناسنامه نوشته نشده باشد را بگیرند .
آیا طلاق توافقی در دوران عقد نیاز به اجازه پدر دختر دارد؟
در ماده ۱۰۳۴ قانون مدنی آمده است که عقد نکاه دختر باکره هر چند به سن بلوغ رسیده باشد ، در طلاق توافقی نیاز به اجازه پدر دختر یا جد پدری دختر دارد و رای وحدت رویه ۲۶۱ مورخ ۱۳۶۱/۱/۲۹ هیات عمومی دیوان عالی کشور نیز مشخص کرده است.
نکته: دخول چه مشروع باشد چه نامشروع باعث صلب ولایت پدر می شود .
درباره طلاق دختری که دوشیزه است قانونی وجود ندارد. دختر برای طلاق نیاز به اجازه پدر یا جد پدریش دارد.
حال اگر زوجین باهم نزدیکی نکرده باشند و بخواهند با طلاق توافقی از هم جدا شوند ، درصورتی که دختر دوشیزه باشد همانطور که در ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی گفته شده است، عقد نکاه دختری که باکره است نیاز به اجازه پدر دختر یا جد پدری دختر دارد.
مزایای داشتن وکیل در طلاق توافقی چیست؟
۱- اگرهر کدام زوجین برای امور طلاق توافقی وکیل بگیرند دیگر نیازی نیست در تمام مراحل دادگاه حضور داشته باشند
۲- نداشتن اضطراب از حضور در دادگاه
۳- زوجین از مراحل طلاق توافقی نا آگاه هستند و این مهم باعث کلافگی ،سر در گمی و طولانی شدن مراحل می شود
۴-نداشتن اضطراب حرف زدن با قاضی
۵- برای برخی از مردم طلاق امری شخصی در خانواده است.
همچنین برای اینکه در دادگاه با اقوام و آشنایان خود مواجه نشوند وکیل اختیار میکنند.
۶- طلاق توافقی یکی از سریع ترین انواع طلاق است اما برای کسانی فنون این کار را میدانند در مراحلی از طلاق توافقی ممکن است مسائل پیچیده ای رخ دهد و مدت طلاق بسار زیاد شود در این موارد شما حتما به یک وکیل کار کشته نیاز دارید تا از مسائل حقوقی آگاهی کافی را داشته باشد
۷- ممکن است در دادگاه بحث ها بالا کشیده و طرفین درگیری دچار مشکلات بیشتری شوند.
توجه: توصیه ما به شما عزیزان این است که در تمام مراحل طلاق توافقی و برای آسودگی خاطر خودتان از وکلای موسسه حقوقی اسوه عدالت کمک بخواهید تا شما را در این امر مهم یاری کنیم .