

طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی را میتوان معادل (uncontested divorce) در نظر گرفت چون طرفین در مورد همه چیز توافق دارند همچنین معادل (no fault divorce) در نظر گرفت چون در آن هیچ یک از طرفین مقصر قلمداد نمیشود. در طلاق توافقی، در خصوص حقوق مالی زن مانند مهریه، جهیزیه و… مسئله حضانت و ملاقات فرزندان با توافق و تفاهم طرفین تصمیمگیری میشود و این توافق در حکم دادگاه ثبت میشود و ضمانت اجرای قانونی پیدا میکند.
طلاق توافقی چگونه انجام می شود؟
توجه توجه: از مورخ ۱۳۹۷/۹/۱، شرایط درخواست طلاق توافقی در تهران تغییراتی داشته است مطالبی که در این مقاله می خوانید بر اساس همین تغییرات است.
مطالبی که در این مقاله مشاهده می کنید توسط یک وکیل خبره پایه یک دادگستری که سال هاست کار طلاق و طلاق توافقی را به صورت تخصصی انجام می دهد و تمام تاکید می کنم تمام پرونده هایی که تا امروز بر عهده ایشان بوده با موفقیت پایان یافته تهیه شده است. پس شما می توانید از صحت و درستی اطلاعات و همینطور بروز بودن این مطالب کاملا مطمئن و آسوده خاطر باشید، در این مقاله تمام سعی خود را کرده ایم تا مطالب را کاملا به صورت عملی و کاربردی برای شما تهیه کنیم و مطالب را برای خواننده ساده تر و روان تر کنیم،پس شما با خواندن و مطالعه آن سوالی در ذهنتان نمیماند که بی پاسخ باشد.
توجه: در صورتی که سوالی در مورد طلاق توافقی داشتید که بی پاسخ ماند با پشتیبانی ما نماس حاصل فرمایید.
تماس با ما: ۰۲۱-۶۶۷۴۱۸۸۱
شرایط جدید طلاق توافقی (آپدیت ۲۰ شهریور ۹۸)
تا قبل از این وکلای زوجین برای ثبت دادخواست طلاق توافقی باید در دفاتر قضایی دادخواست خود را ثبت میکردند.اما از تاریخ ۱۳۹۷/۹/۱ طبق بخشنامه شماره یک ۹۰۰۰/۱۳۱۰۴/۵۵ که از تاریخ ۱۳۹۷/۹/۵ خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی صادر شد این دفتر ها اجازه ثبت دادخواست بدون داشتن گواهی مرکز غلبارگری یا مشاوره خانواده را ندارد به این بخشنامه جدید <<گواهی عدم انصراف از طلاق>> گفته می شود.
بخش نامه شرایط جدید طلاق توافقی
با سلام و احترام
با عنایت به دستور العمل ریاست محترم کل دادگستری استان تهران مبنی برالزامی شدن گواهی عدم انصراف از طلاق در طلاق های توافقی ،مقتضی است از ارسال دادخواست طلاق توافقی بدون گواهی مذکور خودداری شود.کلیه دفاتر خدمات الکترونیک قضائی موظف اند درمورد زوجینی که قصد خرید تقدیم دادخواست طلاق توافقی در شهر های تهران،ری و شمیرانات دارند ابتدا نسبت به ثبت اطلاعات زوجین در سامانه های سخا و تصمیم (سامانه سازمان بهزیستی) اقدام نمایند.به این منظور میبایست اطلاعات زوجین تا مرحله ثبت اولیه در سامانه های سخا درج و پس از اخذ معرفی نامه از سخا به سامانه تصمیم وارد شده و اطلاعات مورد نیاز را ثبت و کد پیگیری ارائه شده از طریق سامانه تصمیم چاپ و در اختیار زوجین قرارگرفته وبا قید نام مرکز غلبارگری انتخاب شده در سامانه تصمیم به آن مرکزمعرفی و راهنمایی شوند. در سایر شهرستان های استان تا اطلاع ثانوی بدون ثبت در سامانه تصمیم زوجین را به مراکز بهزیستی شهرستان مربوطه راهنمایی نمایید. لازم به ذکر است در موارد فوق ارائه خدمات از طریق دفاترخدمات الکترونیکی قضائی جهت تهسیل در انجام امور مراجعان بوده و امکان اقدام بدون مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی نیز وجود دارد.لذا هزینه ای که دفانر مجاز به دریافت آن هستند صرفا هزینه ثبت دادخواست تا مرحله انجام شده می باشد. در صورتی که انجام مشاوره به انصراف از طلاق منتهی نشود زوجین گواهی صادره از مرکز غلبارگری یا مشاوره خانواده را به هر یک ازدفاتر خدمات ارائه و فرایند ثبت داد خواست
را تکمیل می نمایند تا به مرجع قضائی ارسال شود . راهنمای ثبت در سامانه های سخا و تصمیم در کارپوشه دفاتر خدمات در منوی دانلود ه او قسمت جزوات آموزشی قرار دارد تا در صورت نیاز به آن مراجعه شود. توفیق و سر بلندی جنابعالی را ازخداوند سبحان مسئلت مینمایم.
نکته: پس زوجین تهرانی که متقاضی طلاق توافقی هستند باید در سایت http//www.zaman.behzisti.net ثبت نام کنند (این سایت مربوط به به سازمان بهزیستی است که برای طلاق های توافقی با همکاری قوه قضائیه ایجاد شده است)
توجه: این مطلب فقط مربوط به شرایط جدید طلاق توافقی در تهران است و فقط طلاق توافقی در تهران شامل این مشاوره اجباری است.
توجه: درحال حاضر برای طلاقهای یک طرفه (طلاق به درخواست مرد یا طلاق به درخواست زن) اجباری نیست و به همان روش درخواست های مذکور قبلی ثبت می شود.
نکته: قانون اجباری بودن مشاوره قبل از طلاق توافقی،ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده در سال ۱۳۹۱ثبت شده است و قانون جدید طلاق توافقی هنوز تصویب نشده است و از آذر ماه سال ۱۳۹۷ مشاوره خارج از دادگاه برای طلاق توافقی اجباری شده است
(برای دسترسی به مراکز مشاوره مجاز حتما بر روی لینک زیر کلیک کنید)
توجه: این روش مشاوره در تهران نوپاست پس کسانی که متقاضی طلاق توافقی در تهران هستند باید از سامانه های زیر استفاده کنند
سامانه تصمیم، سامانه طلاق بهزیستی، مرکز غربالگری طلاق توافقی، سایت طلاق توافقی، سایت نوبت دهی طلاق توافقی، سامانه نوبت دهی طلاق، سامانه الکترونیکی طلاق، سامانه ثبت طلاق توافقی، سامانه ثبت درخواست طلاق، سامانه مداخله در طلاق، ثبت نام آنلاین مرکز مداخله در طلاق، درخواست اینترنتی طلاق توافقی و …
(برای دسترسی به سامانه ها حتما بر روی لینک زیر کلیک کنید)
روش کار مراکز مشاوره در طلاق
بعد از ثبت نام زوجین در سامانه نوبت دهی طلاق توافقی در تهران و رفتن به یکی از شعب مرکز مشاوره طلاق توافقی به زوجین نوبت و کد رهگیری داده می شود،پس از مراجعه به مرکز غلبارگری و پافشاری زوجین به طلاق توافقی و پر کردن فرم های اینترنتی سوال و جواب که از زوجین در مورد علت هایی که می خواهند طلاق توافقی بگیرند سوال هایی پرسیده خواهد شد و پس از بررسی توسط کارشناس مربوطه به مشاوره خانواده ارجاع میشوند.
مراکز مشاوره موظفند که طبق شیوه نامه ی ۹۰۰۰/۶۵۱۳/۱۰۰ مورخ ۱۳۹۶/۱۲/۲۶ عمل کنند.
مدارک لازم برای طلاق توافقی
- زمانی که زن وشوهر برای طلاق توافقی مصمم باشند و بر سر جزئیات طلاق توافقی مثل مهریه ، حضانت ، نفقه و اجرت المثل، به توافق ریسده باشند. زن و شوهر می توانند به یک وکیل کار کشته برای این امر مراجعه کنند و به ایشان وکالت انجام این امور را بدهند (وکلای کار کشته ما در موسسه حقوقی اسوه عدالت طلاق را برای شما آسان می کنند)
- زوجین باید اصل عقد نامه یا رونوشت آن ، اصل شناسنامه خود و همسرشان به همراه کپی کارت ملی را به وکیل خود بدهند.
- نکته مهم : ترجیه بر آن است که زوجین برای انجام مراحل طولانی و طاقت فرسای طلاق از یک وکیل کارکشته در امر طلاق توافقی استفاده کند اما اگر زوجین به هر دلیلی نمی خواهند برای انجام مراحل طلاق خود از وکیل استفاده کنند می توانند با تهیه مدارکی که برای طلاق توافقی نیاز است ( همان مدارک بالا)
- و در غیاب والدینشان (نیازی به حضور والدین در طلاق توافقی نیست) به دفتر خدمات الکترونیک قضائی مراجعه کرده و دادخواست خود مبنی بر طلاق توافقی از همسرشان را ثبت نمایند و همان مراحلی را که در صفحه سامانه نوبت دهی طلاق و شرایط جدید طلاق توافقی سال ۹۸ در تهران قرار داده ایم را انجام دهند
- برای رفتن به صفحه سامانه نوبت دهی طلاق و شرایط جدید طلاق توافقی سال ۹۸ در تهران بر روی لینک زیر کلیک نمایید
نکته : در برخی از شهرها قبل از اینکه زوجین به دادگاه بروند به مراکز مشاوره معرفی می شوند
توجه : برای اطلاع از حق الوکاله برای پرونده خود و مشاوره با شماره تلفن زیر تماس بگیرید
۰۲۱-۶۶۷۴۱۸۸۱
عقدنامه
اگر عقد نامه در دسترس نیست یکی از زوجین باید با در دست داشتن شناسنامه خود برای اخذ رو نوشت به دفترخانه ای که در آن ازدواجشان را ثبت کرده اند مراجعه کند و رو نوشت عقد نامه را برای طلاق توافقی اخذ کند این رو نوشت برای مدارک لازم برای طلاق توافقی لازم است ودر نبود عقد نامه همین رو نوشت هم کافی است.
شناسنامه
مدرک دیگری که برای طلاق توافقی لازم است شناسنامه زوجین است اگر یکی از طرفین طلاق توافقی شناسنامه خود را گم کرده بود اما کپی شناسنامه اش موجود بود با مراجعه بر یک وکیل کارکشته همین کپی شناسنامه هم کفایت میکند و می توان با همان کپی شناسنامه مراحل طلاق توافقی را طی کرد.
مدارک لازم برای طلاق توافقی در دوران عقد
مدارک لازم برای طلاق توافقی اصل عقد نامه یا رونوشت آن ، اصل شناسنامه خود و همسرشان به همراه کپی کارت ملی زوجین است
نکته مهم: اگر زوجه در دوران عقد باکره باشد معمولا در اکثر شهر های ایران زوجه باید گواهی از پزشکی قانونی گواهی بکارت از پزشکی قانونی دریافت نماید
مراحل طلاق توافقی
زوجین پس ازاینکه با یکدیگر به یکی از دفاتر خدمات قضائی مراجعه کردند و دادخواست خود را مبنی بر طلاق توافقی ثبت کردند پس از چند روز و دریافت پیامک به شعبه دادگاه خانواده مراجعه میکنند و پس از اینکه تشکیل پرونده دادند، زوجه باید با یک قطعه عکس۴*۳ و اصل کارت ملی خود از شعبه ای که به آن مراجعه کرده است نامه ای برای آزمایشگاه بگیرد و پس از پرداخت ۲۵۰۰۰تومان به حساب آزمایشگاه ، آزمایش داده و جواب آزمایش بارداری خود را به دفتر شعبه دادگاهی که به آن مراجعه کرده اند تحویل دهند و پس از واریز ۶۰۰۰۰ تومان به حساب داوری ، زوجین باید با یکدیگر به داوری بروند و توافقاتی که با هم در طلاق توافقی داشتند را به داور اعلام کنند ، پساز آنکه داوری صادر شد با ارائه برگه داوری به دفتر شعبه دادگاه خود ، جلسه رسیدگی برای زوجین تشکیل می شود و رای طلاق برای زوجین صادر می شود و نهایتا ۱۰ روز بعد رای ابلاغ می شود. پس از ابلاغ رای طرفین باید حق تجدید نظرو فرجام دهی خویش را ساقط نمایند تا رای قطعی و قابل اجرا بشود . پس از آن زوجین باید با رای قطعی شده ، اصل سند عقد نامه (نکاه) یارو نوشت آن و اصل شناسنامه های خود به یکی از دفاتر طلاق مراجعه کنند و در صورتی که زوجه بکارت داشته باشد در حضور دو شاهد صیغه طلاق جاری می شود و سند طلاق صادر میشود و به زوجه تحویل داده می شود و شناسنامه طرفین به مهر طلاق مهمور می شود.
نکته مهم: پس اینکه زوجین از هم طلاق گرفتند زوجه باید ۳ ماه و ۱۰ روز عده نگه دارد.
حقوق زن در طلاق توافقی
نکته: طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی ، شوهر می تواند بدون دلیل خاصی از همسر خود جدا شود و محدودیتی در این موضوع ندارد و فقط باید حقوق زن را پرداخت کند (نفقه،مهریه، اجرت المثل) .
در طلاق باید تشریفاتی مانند: خواندن صیغه طلاق ،و حضوردو شاهد مرد عادل انجام شود .
توجه: طلاق از سوی مرد با طلاق از سوی زن تفاوت هایی دارد
نکته: موارد انحلال نکاه فقط محدود به طلاق نیست،اگر یکی از زوجین فوت کند،تغییر جنسیت بدهد، یا یکی از زوجین مرتد بشود( از اسلام خارج شود) نکاح فسخ می شود.
نکته: برخی از زوجین تصور می کنند برای طلاق باید به دفتر رسمی طلاق مراجعه کنند و در آنجا دادخواست خود را ثبت نمایند اما طبق قانون حمایت از خانواده ، ابتدا باید به یکی از شعب دادگاه خانواده مراجعه کنند و پس از طی مراحلی از دادگاه گواهی عدم امکان سازش را بگیرند ( گواهی در قالب رای است) البته یاتوجه به متقاضی ممکن است دادگاه طلاق حکم صادر کند.
مهریه
پرداخت مهریه به صورت کامل یا قسمتی از آن کاملا بستگی به توافقی دارد که زن و شوهر با هم به توافق میرسند.
نکته: مهریه در اکثر مواقع در طلاق توافقی در مقابل حق طلاق مرد است. برای مثال شوهر میتواند به زن بگوید که ۱۵۰ سکه از مهریه ات را ببخش تا در مقابل آن از هم طلاق توافقی بگیریم یامرد
بگوید مهریه را به صورت قسطی پرداخت کند، اما معمولا مرد فقط زن را در مقابل کل مهریه طلاق توافقی می دهد.
مهریه چه چیزهایی میتواند باشد
در آموزههای دینی برای مهریه، مقدار معینی تعیین نشدهاست. همچنین در نوع مهریه نیز محدودیتی وجود ندارد و هر چیزی که ارزش اقتصادی یا اجتماعی داشته باشد، میتواند مهریه قرار گیرد؛ مانند طلا، نقره، پولهای رایج، لوازم زندگی، آموزش قرآن یا آموزش مهارتی ویژه و… در صدر اسلام مهریه از قسمتی از اموال موجود مرد پرداخت میشد.
انواع مهریه
۱-مهریه حال باشد: در این صورت باید تا مدت مشخص شده تادیه گردد.
۲-مهریه موجل باشد: در این مورد هم مانند مهریه حال باید تا مدت مشخص شده تادیه گردد.
۳-مطالبه آن به اختیار زوجه باشد: هرگاه زوجه درخواست کند میتواند اقدام به دریافت مهریه خود کند. (در اصطلاح: مهریه عندالمطالبه)
۴-مطالبه آن منوط به استطاعت و توان مالی زوج باشد: زوجه باید اثبات کند که زوج تونایی مالی برای پرداخت مهریه را دارد آن وقت میتواند اقدام به دریافت مهریه خود میکند. (در اصطلاح: مهریه عندالاستطاعه)
۵-در صورتی که پرداخت آن اقساطی باشد: مرد باید در زمان تایید شده مبلغ مورد نظر را پرداخت کند.
نفقه
بگذارید نفقه را با یک مثال برای شما توضیح دهم ، مثلا زن و شوهر ۸ سال است که با هم ازدواج کرده اند و زوج هیچ هزینه ای را برای زندگی مشترکشان پرداخت نکرده است (نفقه را پرداخت نکرده است) در این شرایط زوجه می تواند برای گرفتن نفقه آن چند سال اقدامات لازم را انجام دهد .
اما زمانی که زن و شوهر قصد طلاق توافقی را داشته باشند معمولا به این دلیل که مردان قصد طلاق توافقی ندارند و راضی به آن نیستند برای راضی کردن انان زوجه باید مقداری یا همه ی نفقه را ببخشد تا مرد را راضی به طلاق توافقی کند. در واقع در طلاق توافقی گرفتن یا بخشیدن کامل یا بخشی از نفقه کاملا بستگی به توافقاتی دارد که زوجین باهم به آن دست میابند. البته باز هم زن در اکثر مواقع آن را هم می بخشد.
اجرت المثل
اجرت المثل در واقع حقوقی است که زن در ازای کار کردن در خانه شوهر از او میگیرد.
نکته: اجرت المثل زمانی به زن تعلق میگیرد که زوج قصد طلاق زوجه را داشته باشد یا خود زن ( زوجه) نخواهد که این کار هارا برای مرد مجانی انجام دهد .
توجه: پس در این مورد هم زوجین باید باهم به توافق برسند که زن همه اجرت المثل یا کل آنرا ببخشد که در این مورد هم زن معمولا برای طلاق توافقی کل آن را می بخشد.
جهیزیه
زن می تواند جهیزیه ای را که با خود به خانه شوهر می برد را به صورت یک لیست در آورد که به این لیست سیاهه جهیزیه گفته می شود ، این لیست تنها زمانی اعتبار دارد که خود شوهر هم ان لیست را تایید کرده باشد( امضا کرده باشد) در این مورد هم زن و مرد باید با هم توافق کنند اما در تقریبا همه ی موارد زوجه(زن) جهیزیه را با خود میبرد.
نکته: اگر زوجه و با هم در این مورد به توافقی هم نرسند زن می تواند با استناد به سیاهه برای گرفتن جهیزیه خود اقدام نماید.
نگهداری فرزند به عهده کیست ؟
توجه: بیشترین دخالت دادگاه ها در طلاق توافقی بخاطر امر حضانت فرزند است.
توافقی که طرفین به عنوان پدر و مادر باهم در خصوص فرزندشان انجام میدهند در دادگاه ها اعتبار دارد و دادگاه بر اساس آن توافق حکم صادر میکند .
مثلا زوجین می توانند به این شکل توافق کنند که حضانت یا نگه داری فرزند دختری که کمتر از ۸ سال سن دارد با مادر است.
نفقه فرزندان به عهده کیست ؟
نفقه فرزند ربطی به حضانت فرزند ندارد مثلا حضانت فرزند می تواند بر عهده مادرش باشد اما اگر پدر وضع مالی خوبی داشته باشد و فرزند هم نیاز به کمک داشه باشد پدرباید نفقه فرزند را پرداخت نماید.
نکته: مادر هیچ مسئولیتی در قبال نفقه فرزند ندارد.
طلاق توافقی در دوران عقد
نکته: منظورمان از دوران عقد و نامزدی دورانی است که زن و شوهر هنوز رابطه ی زناشویی و نزدیکی برقرار نکرده اند.
نکته: هنگام طلاق توافقی در دوران عقد مهریه ای که زوجین در زمان عقد تعیین کرده اند نصف خواهد شد خواه از طرف مرد برای طلاق توافقی اقدام شود خواه از طرف زن برای طلاق توافقی اقدام شود اما ممکن است زوجین در زمان عقد با هم توافق دیگری کرده باشند مثلا زن در همان ابتدا مهریه اش را ببخشد و زن در مقابل حق طلاق مرد مهریه اش را ببخشد.
نکته مهم: همانطور که میدانید طلاق توافقی طلاقی است که زن و شوهر با هم تصمیم می گیرند و با هم به توافق می رسند و در خصوص مهریه هم همینطور است و این توافق برای طلاق توافقی در دوران نامزدی هم برای دادگاه مهم است و براساس آن عمل خواهدشد.
توجه توجه: اگر زوجه می خواهد مهریه خود را برای طلاق توافقی ببخشد حتما دقت شود که وقتی به قاضی یا قسمت مشاوره دادگاه برای طلاق توافقی مراجعه می کند بگوید که “زوجه کل مهریه استحقاقی را در قبال طلاق بذل می نماید نه کل مهریه القباله (چیزی که در سند نکاحیه نوشته شده است) ” همانطور که در بالا گفته شد فقط نصف مهریه حق زن باکره می باشد.
نکته مهم: اگر طلاق توافقی در دوران عقد انجام شود و رای طلاق توافقی صادر شود و زن دوشیزه باشد بعد از ثبت طلاق در دفتر خانه ، زن حق طلب مهریه ای را که بذل کرده را ندارد.
نکته: زوجین پس از طلاق توافقی در دوران عقد در صورتی که زوجه دوشیزه باشد زمانی که طلاق توافقی را ثبت کردند میتوانند به اداره ثبت احوال مراجعه کنند و شناسنامه جدیدی را بگیرند که اسم همسر قبلی و طلاق از آن در آن شناسنامه نوشته نشده باشد را بگیرند.
اجازه پدر برای طلاق توافقی لازم است ؟
در ماده ۱۰۳۴ قانون مدنی آمده است که عقد نکاه دختر باکره هر چند به سن بلوغ رسیده باشد ، در طلاق توافقی نیاز به اجازه پدر دختر یا جد پدری دختر دارد و رای وحدت رویه ۲۶۱ مورخ ۱۳۶۱/۱/۲۹ هیات عمومی دیوان عالی کشور نیز مشخص کرده است.
نکته: دخول چه مشروع باشد چه نامشروع باعث صلب ولایت پدر می شود هر چند در باره طلاق دختری که دوشیزه است قانونی وجود ندارد و دختر برای طلاق نیاز به اجازه پدر یا جد پدریش دارد.
حال اگر زوجین باهم نزدیکی نکرده باشند و بخواهند با طلاق توافقی از هم جدا شوند ، درصورتی که دختر دوشیزه باشد همانطور که در ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی گفته شده است، عقد نکاه دختری که باکره است نیاز به اجازه پدر دختر یا جد پدری دختر دارد.
مزایای داشتن وکیل در طلاق توافقی
۱- اگرهر کدام زوجین برای امور طلاق توافقی وکیل بگیرند دیگر نیازی نیست در تمام مراحل دادگاه حضور داشته باشند
۲- نداشتن اضطراب از حضور در دادگاه
۳- زوجین از مراحل طلاق توافقی نا آگاه هستند و این مهم باعث کلافگی ،سر در گمی و طولانی شدن مراحل می شود
۴-نداشتن اضطراب حرف زدن با قاضی
۵- بسیاری از مردم برای اینکه در دادگاه با اقوام و آشنایان خود رو به رو نشوند وکیل اختیار می کنند زیرا طلاق امری شخصی در خانواده است
۶- طلاق توافقی یکی از سریع ترین انواع طلاق است اما برای کسانی فنون این کار را میدانند در مراحلی از طلاق توافقی ممکن است مسائل پیچیده ای رخ دهد و مدت طلاق بسار زیاد شود در این موارد شما حتما به یک وکیل کار کشته نیاز دارید تا از مسائل حقوقی آگاهی کافی را داشته باشد
۷- در دادگاه ها بسیار دیده میشود که به دلیل مشکلاتی که زوجین و اطرافیان انها با هم دارند ممکن است درگیری ها بحث هایی ایجاد شود که باعث مشکلات بیشتر شود
توجه: توصیه ما به شما عزیزان این است که در تمام مراحل طلاق توافقی و برای آسودگی خاطر خودتان از وکیلای موسسه حقوقی اسوه عدالت کمک بخواهید تا شما را در این امر مهم یاری کنیم.
۱۱ نکته تکمیلی در طلاق توافقی
۱-توافق نامه طلاق توافقی الزام آور نیست حتی اگه توافق نامه مکتوبی هم در این باره نوشته باشید و رای دادگاه هم صادر شده باشد تا طلاق شما ثبت رسمی نشده باشد می توانید از طلاق پشیمان بشوید. درطلاق توافقی اگر یکی از طرفین در ادامه کار منصرف شود حتی اگر صورت جلسه را امضا کرده باشد وکالت نامه را هم امضا کرده باشد همچنان امکان انصراف از طلاق توافقی وجود دارد.
نکته مهم: درتمامی مراحل طلاق توافقی تا به ثبت رسمی نرسیده باشد هرکدام زوجین میتوانند از طلاق انصراف دهند.
۲- طلاق توافقی در سال ۱۳۹۸به همان روش مشاوره اجباری قبل از ثبت طلاق انجام می شود به این صورت است که زوجین در سامانه تصمیم ثبت نام می کنند و به یکی از مراکز غلبارگری مراجعه می کنند و زوجین پس از چند جلسه مشاوره در مراکز غلبارگری به یکی از مراکز مشاوره مراجعه می کنند.
۳-مزایا و معایب طلاق توافقی
مزایای طلاق توافقی : سرعت، تنش و درگیری کمتر
معایب طلاق توافقی : عجله زوجین و پشیمانی بعد از طلاق توافقی است.
اغلب پشیمانی زوجین به جهت عصبانیت و سرعت تصمیم به طلاق است و یا معمولا از توافقات مالی حاصل شده پشیمان می شوند و حتما دقت شود که در صورت ثبت رسمی طلاق توافقی و گذاشتن عده دیگر امکان برگشت وجود ندارد و زوجین برای اینکه برای بار دیگر باهم باشند باید دوباره مراحل ازدواج را طی کنند
۳-اگر یکی از زوجین در خارج از کشور باشد چگونه باید طلاق توافقی انجام شود:
توجه : طلاق در داخل کشور و خارج از کشور باهم تفاوت های زیادی دارد
اگر زوجین در همان کشوری که زندگی می کنند طلاق گرفته باشند هم چنان در داخل کشور و از نظرثبت احوال کشور ما زن و شوهر محسوب می شوند . برای اینکه طلاق توافقی شما در ایران هم ثبت شود زوجین در خارج از کشور زوجین باید به سفارت کشورمان مراجعه کنند و حق طلاق در برای شخصی در ایران ایجاد کنند و با پست مدارک برای ایشان مراحل طلاق توافقی انجام شود.
هم میهنان عزیزمان در خارج از کشور میتوانند وکالتنامه را همراه عقد نامه و مدارک مورد نیازبه دفتر ما بفرستند وحتما با همکاران ما در موسسه حقوقی اسوه عدالت برای مشاوره تماس بگیرند.
تماس با ما: ۰۲۱۶۶۷۴۱۸۸۱
در موسسه ما مراحل طلاق شما در داخل کشور با سرعت و دقت بالا انجام میشود و ظرف چند روز ثبت رسمی می شود.
۴- طلاق توافقی در زمان عقد یا بعد عقد تفاوتی ندارد و تنها زمانی متفاوت می شود که زوجه دوشیزه باشد که در این صورت باید برای گرفتن گواهی بکارت به پزشکی قانونی مراجعه کند
۵- بانوان بالای ۵۰ سال سن به دلیل یائسگی نیازی به آزمایش بارداری ندارند .
۶- اگر زوجین برای طلاق به دیگری حق طلاق (حق وکالت) داده باشد همان مراحل طلاق توافقی را باید طی کنند و حق طلاق باعث توافوتی در مراحل طلاق توافقی نمی شود
۷-توجه داشته باشید که اگر زوجین حضانت فرزندی را بر عهده داشته باشند توافق بر سر حضانت فرزندشان داشته باشند این توافق الزامی برای زوجین به وجود نمی یاورد با تغییر شرایط و مصلحت فرزند حضانت آن در صورت درخواست به دیگری محول می شود
۸-درخواست مهریه بعد از طلاق چگونه است ؟
۱- زن دوشیزه باشد امکان این درخواست را ندارد
۲- زن در صورت یائسگی امکان این درخواست را ندارد
۳- در غیر از موارد بالا زوجه در عده می تواند حتی بعد از طلاق آنچه را به همسرش بذل کرده را خلع رجوع کند اگر مقدار بخشش کم باشد یا مهریه باقیمانده ابراء شده باشد زوجه دیگر نمی تواند درخواست و مطالبه مهریه کند .
۹- فاصله جلسات در دادگاه طلاق توافقی در سال ۹۸ بستگی به موسسه ای دارد که با آن کار می کنید موسسه حقوقی اسوه عدالت این کار را برای شما در عرض چند روز کاری با سرعت و دقت بالا انجام می دهد
۱۰-اگر زوجه باردار باشد در اینصورت پرونده قضائی معلق می شود تا دوره بارداری زوجه تمام شود .و پس از به دنیا آمدن فرزند تا ۷ سالگی با مادر است مگر تحت شرایط خاصی ، مثلا زوجه ازدواج کند .
۱۱- در صورتی که زوجه باردار نباشد در اینصورت از زوجه تست عدم بارداری خطبه طلاق با حضور دو شاهد که احراز هویت شده اند و در دفتر محضر امضا زده اند طلاق را اجرا می کنند و سپس همان مراحل طلاق توافقی را طی می کنن
منابع
طلاق توافقی در دوران عقد چگونه است؟
حقوق زن در طلاق توافقی چیست؟(آپدیت ۱۳۹۸/۶/۱۳)
مدارک لازم برای طلاق توافقی +مراحل (آپدیت ۱۱ شهریور ۱۳۹۸)
۱۱ نکته مهم طلاق توافقی در سال ۹۸
سامانه نوبت دهی طلاق و شرایط جدید طلاق توافقی سال ۹۸ در تهران
وکی پدیا
مهریه