

مجازات ورود به عنف و هتک حرمت منازل و املاک غیر
شاید در احکام کیفری و جزایی متوجه عنوان مجازات ورود به عنف به منزل یا ملک غیر شده باشید اما ندانید که به چه معنی است بطور خلاصه می توان گفت ورود به عنف همان ورود به زور به منزل یا ملک دیگران است. برای اینکه بطور کامل در جریان این موضوع قرار گرفته و از مجازات ورود به عنف آگاه باشید در ادامه مطلب با ما همراه باشید. همکاران ما در موسسه حقوقی مهرپویان اسوه عدالت سعی کرده اند در این مقاله مختصر نکات ضروری را برای شما ذکر نموده و از اهمیت موضوع شما را آگاه نمایند. چنانچه این مطالب برای راهنمایی شما کافی نبود و یا چنانچه نیاز به گرفتن وکیل یا مشاوره تخصصی با وکلای مجرب دادگستری داشتید با شماره های ۰۲۱۶۶۷۴۱۸۸۱ و ۰۹۱۹۰۸۱۵۴۹۵ تماس حاصل فرمایید یا در پایان همین مطلب درخواست خود را به ما ارسال نمایید.
ماده ۶۹۰
هرکس به وسیلهٔ صحنهسازی از قبیل پیکنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرتبندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و زراعت و امثال آن به تهیهٔ آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشتشده یا در آیش زراعی، جنگلها و مراتع ملیشده، کوهستانها، باغها، قلمستانها، منابع آب، چشمهسارها، انهار طبیعی و پارکهای ملی، تأسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکتهای وابسته به دولت یا شهرداریها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عامالمنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید مجازات ورود به عنف برای آن یک ماه تا یک سال حبس است.
دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.
تبصره ۱: رسیدگی به جرایم فوقالذکر خارج از نوبت به عمل میآید و مقام قضایی با تنظیم صورت مجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد.
تبصره ۲: در صورتی که تعداد متهمان سه نفر یا بیشتر باشد و قراین قوی بر ارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهد شد، مدعی میتواند تقاضای خلع ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثار تجاوز را بنماید.
ماده ۶۹۱
هرکس به قهر و غلبه داخل ملکی شود که در تصرف دیگری است اعم از آن که محصور باشد یا نباشد یا در ابتدای ورود به قهر و غلبه نبوده ولی بعد از اخطار متصرف به قهر و غلبه مانده باشد علاوه بر رفع تجاوز حسب مورد به یک تا شش ماه حبس محکوم میشود. هرگاه مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهند شد.
ماده ۶۹۲
هر گاه کسی ملک دیگری را به قهر و غلبه تصرف کند علاوه بر رفع تجاوز به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.
ماده ۶۹۳
اگر کسی به موجب حکم قطعی محکوم به خلع ید از مال غیرمنقولی یا محکوم به رفع مزاحمت یا رفع ممانعت از حق شده باشد، بعد از اجرای حکم مجدداً مورد حکم را عدواناً تصرف یا مزاحمت یا ممانعت از حق نماید علاوه بر رفع تجاوز به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
ماده ۶۹۴
هرکس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات ورود به عنف از شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد و در صورتی که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا شش سال محکوم میشوند.
ماده ۶۹۵
چنان چه جرایم مذکور در مواد (۶۹۲) و (۶۹۳) در شب واقع شده باشد مرتکب به حداکثر مجازات ورود به عنف محکوم میشود.
ماده ۶۹۶
در کلیهٔ مواردی که محکومعلیه علاوه بر محکومیتکیفری به رد عین یا مثل مال یا ادای قیمت یا پرداخت دیه و ضرر و زیان ناشی از جرم محکوم شده باشد و از اجرای حکم امتناع نماید در صورت تقاضای محکومله دادگاه با فروش اموال محکومعلیه به جز مستثنیات دین حکم را اجرا یا تا استیفای حقوق محکومله، محکومعلیه را بازداشت خواهد نمود.
تبصره: چنانچه محکومعلیه مدعی اعسار شود تا صدور حکم اعسار و یا پرداخت به صورت تقسیط بازداشت ادامه خواهد داشت.
اگر میخواهید یک وکیل پایه یک دادگستری برای رسیدگی به فرآیند مجازات ورود به عنف درخواست دهید،میتوانید روی لینک زیر کلیک نمایید. همچنین میتوانید با شمارههای ۶۶۷۴۱۸۸۱-۰۲۱ ، ۰۹۱۹۰۸۱۵۴۹۵ و ۰۹۱۰۹۸۸۴۴۲۹ تماس حاصل فرمایید. علاوه بر این روشها، در ادامه فرمی قرار داده شده است که با تکمیل آن، کارشناسان موسسه حقوقی اسوه عدالت در اسرع وقت با شما تماس میگیرند.