

شیوه محاسبه دیه و دریافت دیه با کمک بهترین وکیل کیفری تهران
امروزه با توجه به بروز مشکلات و حوادث ناخواسته متعدد و تصادفات ناگوار رلنندگی و به بار آمدن خسارات فراوان مالی و جانی و جراحات شدید جسمی و روحی، ضرورت دارد تا اطلاعات بیشتری از موضوع نحوه محاسبه دیه و جبران خسارات مادی داشته و بدانیم نحوه محاسبه دیه و شکل جبران خسارات چگونه است. به همين خاطر همکاران ما در موسسه حقوقی مهرپویان اسوه عدالت سعی کرده اند در مقاله نحوه محاسبه دیه مختصر نکات ضروری را برای شما ذکر نموده و در ادامه مطلب به صورت کامل از نحوه محاسبه دیه جراحات صحبت کنند. اگر این مطالب برای راهنمایی شما کافی نبود و یا چنانچه نیاز به گرفتن وکیل یا مشاوره تخصصی با وکلای مجرب و پایه یک دادگستری را داشتیه با شماره های ذیل با ما تماس گرفته و یا در پایان همین مطلب درخواست خود را برای ما ایمیل کنید.
شماره تماس های ما در موسسه حقوقی مهرپویان اسوه عدالت :
۰۲۱۶۶۷۴۱۸۸۱
۰۹۱۹۰۸۱۵۴۹۵
۰۹۱۰۹۸۸۴۴۲۹
چنانچه نیاز به یک وکیل پایه یک دادگستری جهت پیگیری فرآیند دریافت دیه دارید میتوانید با شماره تلفنهای ۶۶۷۴۱۸۸۱-۰۲۱ ، ۰۹۱۹۰۸۱۵۴۹۵ و یا ۰۹۱۰۹۸۸۴۴۲۹ تماس حاصل فرمایید. همچنین میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به صورت آنلاین یک وکیل درخواست دهید تا شما را در فرآیند دریافت و نحوه محاسبه دیه راهنمایی کند.
نحوه محاسبه دیه جراحات چگونه است؟
ماده ۷۰۹- جراحات سر و صورت و نحوه محاسبه دیه آنها به ترتیب ذیل است:
الف- حارصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود، یک صدم دیه کامل
ب- دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد، دو صدم دیه کامل
پ- متلاحمه: جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد، سه صدم دیه کامل
ت- سمحاق: جراحتی که به پوست نازک روی استخوان برسد، چهار صدم دیه کامل
ث- موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار بزند و استخوان را آشکار کند، پنج صدم دیه کامل
ج- هاشمه: جنایتی که موجب شکستگی استخوان شود گرچه جراحتی را تولید نکند، ده صدم دیه کامل
چ- مُنَقَّله: جنایتی که درمان آن جز با جابه جا کردن استخوان میسر نباشد، پانزده صدم دیه کامل
ح- مأمومه: جراحتی که به کیسه مغز برسد، یک سوم دیه کامل
خ- دامغه: صدمه یا جراحتی که کیسه مغز را پاره کند، که علاوه بر دیه مأمومه، موجب ارش پاره شدن کیسه مغز نیز می باشد.
تبصره ۱ – جراحات گوش، بینی، لب، زبان و داخل دهان، در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است، در حکم جراحات سر و صورت است.
تبصره ۲ – ملاک دیه در جراحت های مذکور، مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تأثیری در نحوه محاسبه دیه ندارد.
تبصره ۳ – جنایت بر گونه در صورتی که داخل دهان را نمایان نسازد، موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد، موجب یک پنجم دیه کامل است. در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت، اثر و عیب فاحشی، در صورت باقی بماند، علاوه بر آن، یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود.
تبصره ۴ – هرگاه جنایت موضحه صورت بعد از التیام، اثری از خود بر جای بگذارد، علاوه بر دیه موضحه، یک هشتادم دیه کامل نیز ثابت است و هرگاه جنایت در حد موضحه نبوده و بعد از التیام اثری از آن باقی بماند، علاوه بر دیه جنایت، یک صدم دیه کامل نیز ثابت است و چنانچه جنایت، شکافی در صورت ایجاد کند دیه آن هشت صدم دیه کامل است.
ماده ۷۱۰- هرگاه یکی از جراحت های مذکور در بندهای (الف) تا (ث) ماده (۷۰۹) این قانون در غیر سر و صورت واقع شود، در صورتی که آن عضو دارای دیه معین باشد، دیه به حساب نسبت های فوق از دیه آن عضو تعیین می شود و اگر آن عضو دارای دیه معین نباشد، ارش ثابت است.
تبصره ۱ـ جراحات وارده به گردن، در حکم جراحات بدن است.
تبصره۲ ـ هرگاه هر یک از جراحت های مذکور در ماده (۷۰۹) این قانون با یک ضربه به وجود آمده باشد که از حیث عمق متعدد باشد یک جراحت محسوب می شود و دیه جراحت بیشتر را دارد لکن اگر با چند ضربه ایجاد شود مانند اینکه با یک ضربه حارصه ایجاد شود و با ضربه دیگر آن جراحت به موضحه مبدل شود برای هر جراحت، دیه مستقل ثابت است، خواه مرتکب هر دو جنایت یک نفر خواه دو نفر باشد.
ماده ۷۱۱- جائفه جراحتی است که با وارد کردن هر نوع وسیله و از هر جهت به درون بدن انسان اعم از شکم، سینه، پشت و پهلو ایجاد می شود و موجب یک سوم دیه کامل است. در صورتی که وسیله مزبور از یک طرف وارد و از طرف دیگر خارج گردد، دو جراحت جائفه محسوب می شود.
تبصره – هرگاه در جائفه به اعضای درونی بدن آسیب برسد و یا از بین برود، علاوه بر دیه جائفه، دیه یا ارش آن نیز محاسبه می شود.
ماده ۷۱۲- هرگاه نیزه یا گلوله و مانند آن علاوه بر ایجاد جراحت موضحه یا هاشمه و یا منقله به داخل بدن مانند حلق و گلو یا سینه فرو رود، دو جراحت محسوب و علاوه بر دیه موضحه یا هاشمه و منقله، دیه جراحت جائفه نیز ثابت می شود.
ماده ۷۱۳- نافذه جراحتی است که با فرو رفتن وسیله ای مانند نیزه یا گلوله در دست یا پا ایجاد می شود دیه آن در مرد یک دهم دیه کامل است و در زن ارش ثابت می شود.
تبصره ۱- حکم مذکور در این ماده نسبت به اعضایی است که دیه آن عضو بیشتر از یک دهم دیه کامل باشد، در عضوی که دیه آن مساوی یا کمتر از یک دهم دیه کامل باشد، ارش ثابت است مانند اینکه گلوله در بند انگشت فرو رود.
تبصره ۲- هرگاه شیئی که جراحت نافذه را به وجود آورده است از طرف دیگر خارج گردد، دو جراحت نافذه محسوب میشود.
چنانچه نیاز به یک وکیل پایه یک دادگستری جهت پیگیری فرآیند دریافت دیه دارید میتوانید با شماره تلفنهای ۶۶۷۴۱۸۸۱-۰۲۱ ، ۰۹۱۹۰۸۱۵۴۹۵ و یا ۰۹۱۰۹۸۸۴۴۲۹ تماس حاصل فرمایید. همچنین میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به صورت آنلاین یک وکیل درخواست دهید تا شما را در فرآیند دریافت و نحوه محاسبه دیه راهنمایی کند.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام میشه بی زحمت بگید این ديه چقدر
۱-يک و
نيم درصد ديه کامل بابت ارش متالحمه قدام سمت راست قفسه سينه ۲ -يک درصد ديه کامل بابت حارصه سمت راست
صورت ۳ -يک درصد ديه کامل بابت حارصه پائين ساعد چپ و قدامی ساق پای چپ ۴ -دو و نيم درصد ديه کامل بابت
موضحه بازوی راست ۵ -چهار پنجم از يک پنجم از يک دوم ديه کامل بابت شکستگی ثلث تحتانی استخوان بازوی راست
که به وسيله تثبيت کننده خارجی و داخلی تثبيت شده و بطور مطلوب التيام يافته است ۶ -پنج درصد ديه کامل بابت آسيب
نسج نرم بازوی راست به دليل تعبيه ابزار ارتوپدی خارجی و داخلی ۷ -يک و چهار دهم درصد ديه کامل بابت ارش آسيب
عصب زند اعلی بازوی راست که نقص عضو محسوب می شود