هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟
تمام افراد در جریان هستند که هرفرد جهت دادرسی هر گونه دادخواستی که در دادگاه مطرح می شود باید هزینه هایی را پرداخت کند. هم چنین شما باید هزینهای را برای دفاتر الکترونیک قضایی که در جهت رسیدگی به ثبت دادخواست ها فعالیت دارند در نظر بگیرید.هزینهای که دادرسی دادخواست ها دارند دو نوع مالی و غیر مالی می باشد. طلاق توافقی در دسته دادخواست های غیرمالی جای میگیرد. باید بدانید که هزینه وکیل طلاق توافقی هزینه های دادرسی را هم در بر میگیرد. در حقبقت باید گفت یکی از هزینه های اساسی از هنگام ثبت درخواست طلاق تا هنگام به نتیجه رسیدن آن و ثبت طلاق در دفاتر هزینه دادرسی میباشد.
هزینههایی که دفاتر ثبت طلاق به زوجین بابت خدمات صورت گرفته اعلام میکنند تعرفه هایی میباشد که مورد تصویب قرار گرفته است که به طور معمول در این موضوع دفاتر ثبت طلاق سلیقه خود را وارد کرده و به طور دلخواه عمل میکنند. یعنی برای ثبت طلاق هزینه های متفاوتی ارائه میدهند، توصیه ما این است که قبل ازمراجعه به دفاتر و صورت گرفتن کار از میزان هزینه ها مربوطه اطلات کافی را کسب نمایید چرا که هزینه ثبت طلاق مبلغی بین ۲۰۰ تا ۳۵۰هزار تومان میباشد.
هزینه وکیل طلاق توافقی بر عهده کیست؟
بر اساس شرع اسلام و طبق قوانین جمهوری اسلامی، فقط مرد حق طلاق دارد، جز در صورتی که زن در شرایط ضمن عقد تقاضای حق طلاق کرده باشد و یا اینکه زوجین بخواهند اقدام به طلاق توافقی نمایند. در مورد دعوای طلاق هم مانند سایر دعاوی، هزینه دادرسی بر عهده خواهان است.
اگر طلاق به صورت توافقی بخواهد صورت گیرد، هزینه دادرسی را زن یا شوهری که دادخواست انجام طلاق را ارائه داده باشد باید پرداخت کند ولی اگر دادخواست طلاق از سوی هر دوی آنها مطرح شده باشد، هزینه دادرسی نصف میشود به این صورت که نصف هزینه را زوج و نصف دیگر آن بر عهده زوجه است. در شرایطی که زوج مهریه و نفقه روجه را پرداخت نکرده باشد و زوجه خواستار حق خود باشد، زن می تواند ضمن ارائه دادخواست مطالبه نفقه و مهریه، حق الوکاله مطالبه مهریه را نیز از مرد مطالبه نماید، مشروط بر اینکه خواسته خود را در دادخواست ذکر کرده باشد.
برخی دیگر از هزینه های طلاق توافقی
حق مشاوره ای که بعد از به تصویب رسیدن قانون جدید حمایت از خانواده زوجین باید به مراکز مشاوره خانواده پرداخت کنند، بخشی از هزینه طلاق توافقی به حساب میآید.
بعد از به تصویب رساندن قانون جدید، که در آن مرحله داوری از پروسه طلاق توافقی حذف کرده و به جای آن تأییدیه مراکز مشاوره خانواده را الزامی دانسته اند، هزینه این مشاوره ها نیز با توجه به مراکز مشاوره که زن و شوهر در هر شهر و منطقه ای که انتخاب میکنند (توصیه ما این است که ترجیحا نزدیک به محل سکونت زوجین باشد.) کمی متفاوت است پس بهتر است قبل از مراجعه به هر کدام از این مراکز مشاوره از طریق تماس تلفنی یا مراجعه حضوری اطلاعات کافی از نرخ هزینه ها به دست آورید.
در ارتباط با صدور گواهی عدم امکان سازش زوجین در دادگاه باید بدانید که این موضوع هزینه ای را در بر نمیگیرد. اما برای نهایی شدن پروسه طلاق توافقی، ثبت طلاق در دفترخانه های رسمی ازدواج و طلاق الزامی است. باز هم باید بدانید که این دفترخانه ها، همانند دفترخانه های ثبت ازدواج، با در نظر گرفتن موضوعاتی مانند شهر و منطقه ای که دفترخانه وجود دارد، سابقه فعالیت و تعداد مراجعه کنندگان و دیگر عوامل هزینه های متفاوتی را از مراجعین دریافت میکنند که مانند موارد دیگر پیش از ثبت طلاق حتما در مورد هزینه آن پرس و جو کنید.